EİB kadın ve genç girişimcilere mentör olacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ege İhracatçı Birlikleri, EMCC (European Mentoring & Coaching Council /Avrupa Yönderlik ve Koçluk Derneği) ve Binyaprak iş birliğiyle ihracata yeni başlayan ve ihracata adım atmak isteyen kadın ve genç girişimcilere yönelik EİB Export-Up Mentörlük Programını başlattı.  

İZMİR (İGFA) – Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, program kapsamında kadın ve genç girişimcilerin, EİB Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelerek, kişisel ve iş hedeflerini gerçekleştirmeleri için destek alabileceklerini söyledi.

“Düzenli eğitimler, mentörlük gibi uygulamalarla oluşturduğumuz bu ortak akıl sistemi, insan kaynağımızın dönüşüme liderlik etmesini sağlayacak en önemli bileşenlerden biri. Gençlerin ve kadınların ihracata yönelmesi, çalışmalar yapması için 2020 yılında Genç İhracatçılar Konseyi’ni (GİK) kurmuştuk. GİK’in yarıya yakını kadın ihracatçılarımızdan oluşuyor. TİM Kadın Konseyi’nde de en büyük temsil Egeli kadın ihracatçılarımıza ait. Her 3 ihracatçıdan birisi Egeli kadın ihracatçılarımızdan oluşuyor. Ege Bölgesi’nin ihracat potansiyelini artıracak EİB Export-Up Mentörlük Programı bölgemizdeki ihracatçıların deneyimini, uluslararası yolculuklarına yeni başlayan kadın ve genç girişimcileri desteklemek ve harekete geçirmek için tasarlandı. Proje kapsamında, şirket ve fabrikalar hakkında saha ziyareti de dahil olmak üzere kendi kariyer gelişimlerini daha iyi planlamalarını desteklemek ve mentörlerin de öğreterek öğrenecekleri bir programın oluşturulmasını hedefledik. 6 ay sürecek programda faydalanıcı (menti)-mentör eşleşmesi beklentiler ve özgeçmişler dikkate alınarak yapılacak. Ayda bir kereye denk gelecek şekilde ortalama 6 defa hedeflenen görüşmeler yüz yüze olabileceği gibi, elektronik ortamda da gerçekleşebilecek.”

Program ile ilgili başvuru, katılım şartlarına www.export-up.org sitesinden ulaşılabilir, tüm soru ve talepler için koordinasyon ekibi ile export-up@eib.org.tr e-posta adresi aracılığı ile iletişime geçilebilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir