Dünya’nın en hızlı pilotları Gaziantep’te prova yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde
düzenlenen Women’s World Drone Cup’a katılacak yarışmacıların prova uçuşları başladı.

GAZİANTEP (İGFA)- Dünyanın en hızlı 8 kadın drone pilotunun katılacağı yarışma için Tarihi Gaziantep Kalesi çevresinde başlayan prova uçuşlarında yarışmacılar hünerlerini sergiledi.

Usta drone pilotlarının provalarda kale çevresinde yaptığı uçuşların video görüntüleri turizm faaliyetlerinde tanıtım için kullanılacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Pilot Event ile gerçekleştirilen Women’s World Drone Cup, drone sporunda kadınların yerini ve varlığını gösterecek, yarışmacıları ve kapsamıyla dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyacak. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi’nde gerçekleşecek yarışmalarda dünyada bir ilk olacak. Tasarım ve montajını pilotların kendilerinin yaptığı araçlarla organizasyona özel olarak hazırlanan parkurda kadın pilotlar kıyasıya yarışacak.

İtalya Şampiyonu engelli drone pilotu Luisa Rizzo ise Türkiye’ye 3’üncü gelişi olduğunu belirterek, “Türkiye’yi çok seviyorum. Yarış için çok umutluyum elimden geleni yapacağım ve herkese şans diliyorum. Şampiyonluk için tüm gücümle mücadele vereceğim” ifadelerini kullandı.

Türk Pilot Ebra Hanım Korucu da kadın pilot olarak Türkiye’de böyle bir organizasyonun yapılmasının önemini vurguladı, yarışlar için bir yıl boyunca hazırlandığını ve heyecanlı olduğunu dile getirdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir