Diyarbakır’da ‘Pir Aziz’e vefa

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde inanç turizmi açısından önemli bir yere sahip Pir Aziz Türbesi’nin çevre düzenlenmesi tamamlandı.

DİYARBAKIR (İGFA) – Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ilçe değerlendirme toplantıları kapsamında gittiği Hani’de halk arasında kimi rivayetlere göre Şeyh Abdulkadir Geylani’nin torunu, kimi rivayetlere göre ise burada şehit olan bir komutan olduğu söylenen ve uzun yıllardır bakımsız olan Pir Aziz Türbesi’nin vatandaşın ziyaretini daha rahat yapabilecek şekilde düzenlenmesi talimatını vermişti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye bağlı Kuyular mahallesi Piraziz dağlarında yüksek bir tepede bulunan binlerce vatandaşın ziyaret ettiği türbeyle ilgili çevre düzenleme ve peyzaj projesinin hazırlanması ardından türbenin zeminine 4 bin 875 metrekare kilitli parke ve 500 mtül bordür serildi. Vatandaşların dinlenebilecekleri ahşap oturma grupları ve çardaklar, çocukların hoşça vakit geçirmelerini sağlamak için de oyun grupları yerleştirerek çalışmalarını tamamladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, kentin inanç turizmi açısından önemli mekanlarından Lice’deki Ashab-ı Kehf mağarasının düzenlemesi ile Egil Peygamber Kabirleri ile tarih Asur kalesi arasında yapılacak olan yürüyüş yolunun çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir