Denizli Kekiği’ne coğrafi işaret

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın kekik bahçesi olan Denizli’nin adının bu bitkiyle anılması için, Pamukkale Belediyesi tarafından yapılan Coğrafi İşaret Tescil başvurusu kabul edildi.

DENİZLİ (İGFA) – Türkiye’de kekik üretiminin yüzde 93,3’ünü karşılayan Denizli’de 172 bin 461 dekarlık kekik alanı bulunuyor.  Pamukkale Belediyesi, kekik ile ilgili olarak 27 Ocak 2020 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu’na “Denizli Kekiği” adıyla Coğrafi İşaret Tescil başvurusunda bulunmuştu. Başvurusu kabul edilen Coğrafi İşaret ile ilgili  3 aylık askı sürecinin de tamamlanması ardından “Denizli Kekiği” resmen tescil edildi.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile birlikte Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan’ı ziyaret etti. Ziyarette “Denizli Kekiği” Coğrafi İşaret Tescil Belgesi, Başkan Asan tarafından Başkan Zolan ve Başkan Örki’ye teslim edildi.

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, dünyada kullanılan kekiğin yüzde 95’inin Türkiye’de üretildiğini ifade ederek, “Yasal sürenin ardından artık ‘Denizli Kekiği’ adı tescillenmiş oldu. Bana göre asıl iş bundan sonra başlıyor. Hem Denizli’ye hem de ülkemizde büyük katkılar sağlayacak çalışmalarla dünyadaki pazarın daha da büyümesi sağlanabilir. Bu tescilin hem üreticilerimize hem Denizli’mize hem de ülkemize hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu. 

DENİZLİ KEKİĞİ TESCİLLENDİ

Türkiye’nin, dünyanın 88 ülkesine kekik ihracatı yaptığını dile getiren Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ise, üretiminin büyük çoğunluğunun Pamukkale’de gerçekleşmesine rağmen daha çok İzmir Kekiği olarak bilindiğine dikkati çekerek, bunun önüne geçmek adına yapılan çalışmaların sonuç vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Bölgemizde yetişen ürünler artık ‘Denizli Kekiği” adıyla Pamukkale Belediyesi’nin önderliğinde tescil edilmiş oldu” diyen Başkan Örki, “Bundan sonra bu ürünün pazarlamasında Denizli adı küresel pazarda önemli bir yer edinmiş olacak. Denizli bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da adını dünyaya duyurmaya devam edecek. Bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a da teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyarette Belediye Başkanları tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan’a kekik ürünleri hediye edildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir