Çocuklar Kar’ın Keyfini Çıkarttı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sabah erken saatlerinde ilçelerde başlayan yoğun kar yağışıyla birlikte merkez 38, Besni 12, Çelikhan 20, Gölbaşı 18, Kahta 6, Sincik 17, Tut ilçesi 5 olmak üzere toplam 116 köy ile 145 mezraya ulaşım sağlanamıyor. Adıyaman İl Özel İdaresi tarafından yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yollar ise 3 dozer, 14 greyder, 10 kepçe ile 13 servis aracı ile açma çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Kar nedeniyle sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı

Bazı ilçelerde ise sürücüler ise karla kaplı yollarda ilerlemekte zor anlar yaşanırken yolda kalan araçlar ise vatandaşların yardımıyla çekildi. Yoğun kar yağışının olduğu ilçelerde vatandaşlar yolda yürümekte zorlandı.

Belediye ekiplerinin karla mücadelesi aralıksız devam ediyor

Yoğun kar yağışı ilçelerde hayatı olumsuz etkilerken ilçe belediyesi ekipleri tarafından bir yandan kar temizlemeye çalışırken diğer taraftan ise dona karşı tuzlama çalışmalarını aralıksız sürerken ekipler tarafından karda yemek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için ilçelerin belirli yerlerine sokak hayvanları için yemek bıraktı.

Yoğun kar yağışında ağaçlar devrildi, çocuklar ise karın keyfini çıkarttı

İlçelerde yoğun devam eden kar yağışıyla birlikte bazı ağaçlar devrilirken sabah karla karşılaşan çocuklar ise sabaha erken saatlerinde karın keyfini çıkartarak kardan adam yaparak eğlendiler. Kar nedeniyle sabahın erken saatlerinde vatandaşlar iş yerlerine gitmekte zorlanırken Besni-Adıyaman girişi, Besni-Gölbaşı girişi ve Besni Gaziantep girişinde çok sayıda araç yolda kaldı.

Kaymakam Uçar uyardı

Öte yandan Çelikhan-Adıyaman yolunda aksaklıklar yaşanırken Çelikhan-Malatya yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Yağan yoğun kar yağışı ile beraber yolların trafiğe açılması için karayolları ekipleri yoğun bir kar çalışması sürdürüyor.

 

Çelikhan İlçe Kaymakamı Necdet Uçar,  araç sürücülerin yanlarına zincir ve takoz bulundurmaları uyarısında bulundu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir