CHP’li Zeybek: “Doğalgaz savaş nedeniyle zamlanacak”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın Doğal gaz fiyatlarını etkilemesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. CHP’li Vekil Zeybek:” Türkiye’de doğal gaz fiyatlarında artış yaşanabilir.” dedi.

ANTALYA (İGFA)- Türkiye’nin jeopolitik konum sebebiyle iki ülke arasındaki savaştan zarar göreceğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Rafet Zeybek; “Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri harekatı ve Rusya’ya yönelik alınan yaptırım kararları sonrası dünya genelinde doğal gaz fiyatlarında büyük artış yaşandı. Bu artış Türkiye’yi etkileyecek mi diye sorulduğunda ise Rusya: ‘Gaz teminatında sorun yok fakat fiyat artabilir’ dedi. Tablo gayet açık. Rusya savaşın ekonomik zararlarını gidermek için doğal gazı fahiş fiyatlarla ülkelere temin edecek. Haliyle bozuk olan ekonomimiz bozulacak. Zaten pahalıya kullandığımız doğal gaz iyice zamlanacak. Halk ısınamayacak, temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak hâle gelecek. Sadece ısınma da değil, doğal gazın elektrik üretiminde de büyük yeri var, artan fiyat elektrik fiyatlarına da yansıyacaksa, ödemekte zorlanılan elektrik ve doğal gaz faturaları daha da artacak, yoksullaşan vatandaşlarımız olacak.

AK Parti İktidarına, sıcak çatışma başlamadan önce turizm ve tarım ihracatı için B planı yapın çağrımız hala güncelliğini korurken, enerji tedariği içinde aynı çağrıyı tekrar ediyoruz. Türkiye’nin plansızlıklarla kaybedecek zamanı yoktur. İktidarın bu konuda bir an önce tedbirleri alması gerek. Türkiye için savaşın zararlarını en aza indirmesi gerek. Aksi taktirde ülke stratejik hatalar sebebiyle iyice çıkmaza girer. Olan Türkiye’ye olur. Olan halka olur.” şeklinde konuştu.

CHP’li Zeybek: “Doğalgaz savaş nedeniyle zamlanacak” yazısı ilk önce Adıyaman Online Haber üzerinde ortaya çıktı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir