CHP’li Öztunç, öğrencilerin sorununu meclise taşıdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde Kangal mahallesindeki yolların bozuk ve çamurlu olduğunu iddia ederek, yollara servis giremediğinden öğrencilerin mağdur olduğunu ileri sürdü.

Tural Şahbazlı (Kahramanmaraş İGFA)- Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyan Ali Öztunç meclise verdiği önergesinde : “Kahramanmaraş Elbistan ilçesi Kangal Mahallesinde taşımalı sistemle eğitim gören ilk okul ve liseye giden 11 öğrenci yolların çamur içerisinde olması ve okul servislerinin mahalleye çamur yüzünden girmemesi sebebiyle 2,5 aydır okula gidemiyorlar. Bu konuda mahalle halkının resmi makamlara yaptığı başvurular cevapsız bırakılmıştır. Elbistan Belediyesi bu konuda hiçbir çaba göstermemiştir. 

Buna istinaden; 

  1- Elbistan’ın kangal mahallesinin çamur içindeki yolları neden yapılmamaktadır? Belediyecilik anlayışınız vatandaşı çamura mahkûm etmek midir? 

2- Kangal mahallesinde taşımalı eğitimle öğrenim gören 11 öğrenci yolların çamur içinde olması ve öğrenci servislerinin mahalleye girememesi nedeniyle 2,5 aydır okullarına gidememektedir. Bu yolları yapmayarak ve okula gitmelerini sağlayacak tedbirleri almayarak çocukların eğitim haklarını ellerinden almış olmuyor musunuz? 

3- Belediyenin mahalle yollarını yapmamasının cezasını neden bu çocuklar çekmek zorunda bırakılmıştır? Kangal mahallesinin yollarını ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz?”dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir