Bursa’da suyu zehirlenen mahallenin havası da zehirleniyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’nın Yıldırım ilçesi, Samanlı mahallesinde bulunan fabrikalar, iddiaya göre filtresiz duman salıyor. Mahallenin ortasında günün her saati salınan bu duman yüzünden halk çamaşırını asamaz duruma gelirken mahalle muhtarı ise halka zarar veren fabrikalara asla taviz vermeyeceğini belirtti.

ERCAN ÇALIŞIR / BURSADA BUGÜN (BURSA İGFA)
Bursa’da, fabrikalar ile aynı mahalleyi paylaşan Samanlı halkı, fabrikaların kontrolsüz duman saldığını belirtirken, mahalle muhtarı Murat Güven, konuyla ilgili çok şikayet aldığını ve gereken yerlere ilettiğini ifade etti. Yıldırım ilçesinin en yeşili, ova koruma alanı ve meyve cenneti olan Samanlı mahallesinde, Nilüfer deresine zehir akıtan fabrikalardan sonra bir doğa katliamı daha gündemde. Fabrikalar ile iç içe olan evlerde yaşayan mahalleli, adeta zehir soluduklarını ifade ediyor. Mahallenin 4 bir yanında bulunan fabrikalar kontrolsüz bir şekilde, günün her saati duman salıyor. Salınan dumanlar yüzünden mahalleli çamaşır asamaz hale geldi. Dışarıya astıkları çamaşırların üstüne soba bacalarından saçılan kurum gibi pisliklerin yapıştığını söyleyen mahalleli, defalarca şikayet ettiklerini de belirtiyor. Şikayetlerden bir sonuç alamayan mahalleli çaresizce yetkililerden yardım bekler oldu.

ÇOCUKLAR SOKAĞA ÇIKAMAZ OLDU 

Hemen yanı başlarındaki fabrikalardan salınan duman yüzünden çocuklarını sokağa çıkaramayan halk, herhangi bir cevap alamamanın kendilerini çaresizliğe ittiğini ifade ediyor. Samanlı mahallesine giden ana yolun üzerinde bulunan fabrikalar, yola cephe olmasına rağmen adeta bacaları gizlemiş vaziyette. Yoldan ilerleyenlerin bacaları, dahası salınan dumanları görmesi bir hayli zor. Hal böyleyken mahallede yaşayanların haricinde bu bacaları ve dumanı görmek de neredeyse imkansız hale geliyor. Mahalleli, tam da bu yüzden durumun vahametini anlatamadıklarını belirtiyor.

HAVAYI KİRLETEN BİRKAÇ FİRMA VAR

“Ufak tefek olanlarda dahil bir kaç tane havayı kirleten fabrika var”  diyerek sözlerine başlayan mahalle muhtarı Murat Güven sözlerine şöyle devam etti; “Arkasında kimin olduğu önemli değil. Açık ve net konuşuyorum, benim mahallemi her kim zehirliyorsa, vatandaşa zarar veriyorsa ve bunlar yüzünden benim hanım kardeşim çamaşırını dışarıya asamıyorsa karşısında ben varım. Mahalleliden haddinden fazla şikayet aldık ve defalarca başvuru yaptık. Fakat bir çözüm olmadı. Mahalleye yaptıkları hizmetler için yerel yönetimlere de teşekkür ederim fakat bu konuda da yetkililerden bir çözüm bulmalarını istiyorum.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir