Bursa’da Dijital Çağı Anlama Seminerleri’nin bu haftaki konuğu Doç. Dr. Betül Önay Doğan

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen Moderatörlüğünü Doç. Dr. Enes Bayraklı’nın gerçekleştirdiği “Dijital Çağı Anlama” seminerlerinin bu hafta ki konuğu İstanbul Üniversitesi Doç. Dr. Betül Önay Doğan oldu.

BURSA (İGFA) – Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştiren seminerin de bu hafta Dijital Çağ ve Sivil Toplum Yerel Yönetimler konusu ele alındı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ömer Yılmaz,  “Yıldırım Belediyesi tarafından daha önce Mümine Şeremet uyumayan kütüphane de gerçekleştirilen “ Dijital Çağı Anlama” seminerlerinin 2.sini okulumuzda gerçekleştirmekten onur duyuyoruz. Geleceğin iletişimcilerinin yetiştirildiği bir lise de öğrencilerimizin bakış açılarını geliştirecek böyle güzel seminerlere katılımları mesleki gelişimleri açısından çok önemli” dedi.

Dijitalleşmenin günden güne hayatımızın tamamında etkili olduğunu belirten Doç. Dr. Betül Önay Doğan,” Dijitalleşmeyi artık toplumun her kesiminde bulmak mümkün, dijitalleşmeden önce bulamadığınız şansları şimdi bulabiliyorsunuz. Bu sebeple artık dijitalleşme toplumun ayrılmaz bir parçası haline geldi.

Katılım sürecinde sosyal medyayı kullandığımız anda seyirci olsakta onun tamamen içinde olduğumuzu belirten Önay, Sosyal medyayı kullandığımız andan itibaren hem etkileyen hem de etkilenen konumuna geçiyoruz” dedi.

Dijitalleşmenin ardından en fazla konuşulan konulardan biri olan sosyal medyanın doğru kullanımına değinen Doç. Dr. Betül Önay Doğan, “ Sosyal medyaya ne çok kötü ne de çok iyi demek doğru olur. Önemli olan bu sosyal medyaları nasıl kullandığımızdır. Çünkü hazır sunulan bir ortamı nasıl kullanacağımız bizim elimizde olan bir şey, nasıl kullandığımızı ne için kullandığımızı bilmek bizler için önemli ”dedi.

Dijitalleşme ile birlikte sivil toplum kültüründe de önemli değişmelerin yaşandığını belirten Önay” Sivil toplum dediğimiz de bir sorun bulup onu mesele haline getirmekten bahsedebiliriz. Dijitalleşmenin gelişmesiyle birlikte sivil toplum kuruluşları da bu platformları kullanmaya başladı. Dijitalleşmenin ardından kitlelere ulaşmanın kolaylığından bahsedebiliriz. Dijitalde içerik üretirken bunu kurumum adına nasıl kullandığımız çok önemli, dijitalde gerçekleştirilen her paylaşım birer içeriktir bu sebeple katılımı arttırmak istiyorsak içerik değil iyi içerik üretmek zorundayız” dedi.

Program sonunda Doç. Dr. Betül Önay Doğan, daha sonra iletişim öğrencilerinin sorularını yanıtladı.

Seminer sonunda Doç. Dr. Betül Önay Doğan’ a okulumuz Halkla İlişkiler Bölümü öğretmenleri  Ayşenur Aksu ve Alim Ataş’ın yazdıkları Halkla İlişkiler Uygulamaları kitabı hediye edildi. 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir