BTP: “Ukrayna’daki can da Suriye’deki değil mi?”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda Ukrayna krizine sıra dışı bir yaklaşım göstererek, İsrail’in Suriye’ye yaptığı saldırıları anımsatarak, “Ukrayna’daki can da Suriye’deki değil mi” diye sordu.

ANKARA (İGFA) – Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Ukrayna krizi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Gelinen noktadan yaşananlardan ve kaybedilen canlardan dolayı tüm insanlık adına çok üzgün olduğunu ifade eden BTP lideri, arabuluculuk ve Montrö konusunda uyarılarda bulundu.

Hüseyin Baş, Türkiye’nin arabuluculuk girişimleriyle ilgili olarak, “Arabulucu olmak iyi hoş da arada kalmak iyi bir şey değil. Arayı bulacağız derken arada kaynamayalım. Kavgalarda en çok dayağı aradaki yer” ifadelerini kullandı.

Montrö anlaşmasının önemini bugün bir kez daha anladıklarını ifade eden BTP Genel Başkanı Baş, kaybedilen canlardan dolayı tüm insanlık adına çok üzgün olduğunu söyledi. İsrail’in Suriye’ye yaptığı yeni saldırıları da hatırlatan Baş, “Ukrayna’daki can da Suriye’deki can değil mi? Dünya’nın neresinde insana zulüm varsa kahrolsun o zalim” dedi. Ukrayna’da yaşananlara ben de üzülüyorum ve insan hakları adına insanların ölmesine veya ölecek olmasına asla katlanamadığını belirten Baş, “Ama Suriye’deki insanın canı Ukrayna’da yaşayan kadar kıymetli değil tiyatrosuna da ortak olamam” ifadelerine yer verdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir