BBP’den internet dolandırıcılığı uyarısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyük Birlik Partisi Kayseri’nin Kocasinan İlçe Başkanı Mehmet Ulus, internet dolandırıcılığına dikkat çekti ve bu soruna bir çözüm bulunmasını istedi. Hayatımızın her alanına giren internet kullanımının kötü insanlar elinde daha da tehlikeli bir duruma geldiğini belirten Ulus, bu tür girişimlerin kişisel güvenliği tehdit ettiğini belirtti.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Yazılı bir açıklama yayınlayan BBP Kocasinan İlçe Başkanı Mehmet Ulus, ” Alışverişten eğitime, iletişimden eğlenceye, ekonomiden iş yaşamına kadar pek çok konuda internetten destek alarak hayatımızı kolaylaştırıyoruz. Ancak internet, sadece iyi ve olumlu amaçlar sebebiyle kullanılmıyor. Kişisel güvenliğinizi tehdit eden internet dolandırıcılığı, pek çok kişinin hem maddi hem de manevi şekilde zarar görmesine neden oluyor. E-posta, SMS, sosyal medya hesaplarının mesajlaşma alanları gibi aracılarla iletilen linkler, mesajlar ile kimlik ve hesap bilgilerini çalıyorlar. Sonrasında ise bu bilgiler, para karşılığında satıyorlar. Doğrudan dijitalde güvenli gezmek, güvenli bir şekilde işlem yapmak ve tüm bu dolandırıcılık türlerinin ortaya çıkaracağı pek çok olumsuz durumdan korunmak için çeşitli önlemler alınmalı ve daha dikkatli olunmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Ulus, “Türkiye’nin taleplerini iletmesine rağmen ne facebook, ne instagram, ne twetter ne de diğerleri çeşitli bahanelerle bu tür dolandırıcılıklara karşı adım atmıyor.Bu durum uluslararası hukuka da aykırılık teşkil ediyor. Nasıl ki diğer şirketler  bulundukları ülkelerin hukuklarına tabi ise bu şirketlerde bulundukları yerlerde olan hukuklara uymak zorunda. Hiçbir ticari işlem dolandırıcılık üzerine kurulamaz ve hiçbir insanın mağdur olmasına neden olamaz. Bu şirketler üzerinden insanlar mağdur ediliyorsa, kurumlar da gerekeni yapmalı ve ülkeler ile bu konularda işbirliği yapmak zorunda olmalı. Ülkemizde bu sosyal medya ağlarının mutlaka temsilcilikleri bulunmalı. İnsanları mağdur edenlere yönelik işbirliği içinde olunmalı. Bu kötü niyetli kişilerin IP adresleri tespit edilerek, dolandırıcılara ulaşılmalı ve gerekli cezai yaptırım mutlaka uygulanmamalı. Kişisel güvenlik denilerek dolandırıcılar  asla ama asla cesaretlendirilmemeli ve bunlara yol verilmemeli. İnsanların canlarının yanmalarının önüne geçilmeli. Buradan BBP olarak bir kez daha hatırlatıyoruz. Herkes yaptığı kötü fiilin mutlaka cezasını ödemeli. Bu tür şirketler de Türkiye Cumhuriyeti ile işbirliği yapmaktan kaçmamalı” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir