Batman’da yağ çılgınlığı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayçiçek yağında stokların tükenmesi ve fiyatların daha da artma riskine karşı vatandaşlar marketlere akın etti. Onlarca yağ şişelerini poşetlere dolduran vatandaşlar marketlerde izdiham yarattı.

Recep AKIN (BATMAN İGFA) – Rusya-Ukrayna savaşının etkileri Türkiye’ye yansımaya başladı.Ayçiçek yağında stokların tükenmesi ve fiyatların daha da artması riskine karşı vatandaşlar marketlerde uzun kuyruklar oluşturdu.

Batman’da birçok zincir markette saatler içinde 5 litrelik ayçiçeği yağları tükendi. Hemen her tüketicinin kasadan yağ geçirmesi dikkat çekti.

Diğer yandan raflarda 2 ile 3 litrelik ürünlerin bulunduğu gözlendi.Bazı marketlerde yağ satışı 1 adet ile sınırlandırıldı.

Zamsız yağ almak için elini çabuk tutan vatandaşlar adeta raflardaki yağları tükettiler. Bazı vatandaşlar da yağ tükendiği için eli boş şekilde evlerinin yolunu tuttu. Elinde iki poşet dolusu yağ kolisiyle eve gelen bir vatandaş, “2 litrelik yağı 51,5 TL’den aldım. Haberlerde yağa yüzde 70 oranında zam geleceğini duyduk. Biz de markete gidip onlarca koli yağ aldık. Zam gelmeden önceki yağ fiyatlarından yararlanmak istedik. Yeter artık! Bazı ulusal marketler her 5 litrelik yağa 30 TL zam eklemiş. Bu kadar da olmaz ki!” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir