Batman’da etkinlikler izne bağlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Batman’da 15 gün süreyle her türlü miting, toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile oturma eylemi ve anma törenine yönelik etkinlikler izne bağlandı. M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu çevresindeki eylemler ile yasaklandı.

BATMAN (İGFA) – Batman’da 15 gün süreyle resmi kamu kurum ve kuruluşların yapacağı resmi toplantı, tören, şenlik, karşılama, uğurlama gibi etkinlikler hariç her türlü miting, toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile oturma eylemi ve anma törenine yönelik etkinlikler izne bağlandı. 
Batman Valiliği’nce alınan karara göre, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla 1 Nisan 2021 günü saat 00:01’den 15.04.2021 günü saat 00:00’a kadar 15 gün süre ile resmi kamu kurum ve kuruluşlarının yapacağı resmi toplantı, tören, şenlik, karşılama, stant açma, uğurlama gibi etkinlikler hariç olmak üzere Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’ndaki etkinlikler mülki idare amirinin iznine bağlandığını duyurdu.
Valilik’ten yapılan yazılı açıklamada ayrıca, Batman M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu çevresindeki alanlarda “açık/ kapalı yer toplantısı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, çadır kurma, stant açma, el ilanı vb.” eylem etkinlikler de aynı tarih ve saat diliminde 15 gün boyunca yasaklandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir