Batman Çayı çevresinde üretim yapan işletmeler taşınacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Batman Çayı çevresinde yapılacak peyzaj düzenlemesi ve Batman Belediyesi tarafından yapılacak İstiklal Parkı nedeniyle işletmelerin başka bir yere taşınması için yapılacak çalışmalar görüşüldü.

BATMAN (İGFA) – Batman’da şehrin girişindeki Batman Çayı çevresini daha güzel bir görünüme kavuşturmak amacıyla başta belediye olmak üzere ilgili kurumlar tarafından çalışmalar başlatıldı. 

Batman Valisi Hulusi Şahin, birtakım çalışmaların yürütüleceği Batman Çayı çevresindeki peyzaj ile ilgili çay kenarında hazır beton ve briket üretimi yapan işletmelerin yetkilileriyle bir araya geldi. Yapılacak çalışmaların ilk etabı olarak Diyarbakır Köprüsü’nün havaalanı tarafında birçok sosyal, sportif ve kültürel donatının yer alacağı yaklaşık 170 dönümlük alan üzerine bir park yapılacağını ifade eden Vali Şahin, “Bu yeşil bir bant şeklinde boylu boyuna devam edecek. Oradaki mülk sahibi vatandaşlarımız ve işletmelerin haklarını da gözeteceğiz. Burayı vatandaşlarımızın gezeceği ve zaman geçireceği bir yer haline getireceğiz” dedi. 

Çalışmaların ikinci etabında köprünün mansap kısmında parkın bir kordon gibi uzatılacağını ifade eden Vali Şahin, söz konusu işletmelerin başka bir yere taşınması ve yer tahsisi konusunda gerekli destekleri sunacaklarını belirterek ilgili kurumların gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir