Başkan Dost; “Türkiye’de örnek gösterilen bir esnaf kredi kefalet kooperatifiyiz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adıyaman’da 9 Temmuz tarihinde gerçekleşecek kongrede aday olan başkan Sırrı Dost esnaflara seslenerek, onlara çağrıda bulundu.

 

Başkan Dost, “Kovid-19 salgınında esnafların yanında olduğunu ve her türlü kolaylıkları sağladıklarını kaydeden, başkan Dost, şu açıklamalara yer verdi, ”  Kovid-19 sürecinde esnafa Vergi levhası oluşturulmuş bir esnaf kardeşimizin oda kayıt belgesi imza sirküleri sicil kaydı oda kayıt belgesi olunca bize müracaatını yaptığında 50.000 TL’ye kadar ipoteksiz esnaf kredisi kullanma ilanı sunduk.”dedi.

 

 

 

110 üye ile kurdukları kooperatifin şuan bin 1350’li rakamlara ulaştığını belirten Başkan Dost, “Başlangıçta 110 kurucu üye ile kurduğumuz Güney Adıyaman Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif’inin şu andaki üye sayımız bin 350’ye ulaşmıştır. Aşağı yukarı bin 350 esnafımızın hepsi de faal, 115 milyon yani eski parayla 115 trilyon kredi kullandırmış bulunmaktayız. Esnafımıza bu salgın sürecinde hükümetimizin de desteğiyle 2 yıla yakın bir kredi ertelemesi sağladık. TESKON ve hazine bakanlığının da katkılarıyla destekleri ile Halkbank Genel müdürlüğünden büyük katkısıyla ciddi manada kredi sağladık esnafımıza, şartları zorlaştırmadan kolay bir şekilde yani ille de iki memur kefil değil tek memur kefillerden verdiğimiz kredilerimiz bu PanSalgın sürecine destek olarak esnafımıza hizmet verdik.”Şeklinde konuştu.

 

“Değil Adıyaman Türkiye’de örnek gösterilen bir esnaf kredi kefalet kooperatifiyiz”

 

Kentte 3 ay önce 400 metrekare içerisinde hizmet binası kazandırdıklarını ifade eden Dost, “Bizim çok kısa bir geçmişimiz olmasına rağmen 6 yıllık bir geçmişimiz var. 3 ay önce bir hizmet binası kazandırdık, 400 metrekare şehir merkezinde esnafımızın kolay ulaşım sağlayabileceği, ferah bir ortam esnafımızın gelip rahat oturacağı güzel bir mekan kazandırdık. Bundan sonraki hedefimiz hizmet binamız aldık, hizmet aracımızı da aldık, inşallah hizmet binamızın bir üst katı olan 400 metrekare bir etüt merkezi haline getirip esnaf kardeşlerimizin çocuklarına orada ücretsiz eğitim sağlamak olacak. Daha ileriki dönemlerde inşallah üniversitelerinde açılması ile beraber esnaf çocuklarına burs vermeyi düşünüyoruz evet rakam olarak tam belirtmedik ama ilerleyen zamanda inşallah esnaf kardeşlerimizin çocuklarına burs imkanı sağlayacağız.”

 

– “Güney Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Adıyaman esnafının hizmetindedir ben de esnafın hizmetkarıyım.”

 

Esnaflara çağrıda bulunan Dost, “Esnaf olan  1350 kardeşimin hepsi aday olabilir ben 5- 6 tane oda seçimi TESKON seçimi, konfederasyon, federasyon seçimi yaşamış bir başkan olarak ben böyle bir seçim görmedim.  Sevgili kardeşlerimize güvendik teslim ettik, kollarımızın açıp bağrımıza bastık. Maalesef bilgisayarlarda telefonlarla oynamalar bir seçim için bir başkanlık için bunlara hiç gerek yok.! Ben esnafıma güveniyorum, inanıyorum beni sadece bu yapılan yanlışlar üzüyor. Yoksa esnaf kardeşlerimize güveniyorum, esnaf kardeşim başkanını tanır, bilir, yardımcı olur başkanı sever ben inanın hiçbir zaman beni yalnız bırakacaklarına da inanmıyorum.  Seviyorum ben esnafımın bu halini ben neye üzülüyorum biliyor musunuz?  O başkan Adayı kardeşimiz ya iletişim bilgilerini niye silersin! Ben şu anda esnaf kardeşimle iletişim sağlayamıyorum benim esnafımla.!! Bu konudan dolayı gerekli resmî  mercilere başvuruldu. Vekillik konusunda esnafımız mağdur olmasın diye yetki verdik, Yarın bizi devirme planladı yap diye vermedik. Allah rızası için esnafımın numarasını nasıl değişirsin sen.? Ben esnafıma sesleniyorum esnafın bunlara çok güzel bir cevap verecek, 8 Haziran seçiminde kim bilir bugün bunu yapanlar yarın neler neler yaparlar.”dedi.

 

 

 

Başkan Dost’un Özgeçmişi ise şöyle,

 

1971 Adıyaman doğumlu ilk orta lise öğreni Adıyaman’da tamamlamıştır. Küçük yaşlardan beri baba mesleği olan bakkallık mesleği ve yarı toptan gıda işiyle uğraşmaktadır.

 

Çektirdikten yetişen esnaf ailenin çocuğu olan başkan dost, 2002 yılında Bakkallar odasında başkan vekili olarak görev yapmakta. Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında, Amatör spor kulüpleri federasyonu Adıyaman AKALP kalkınma platformunda Yönetim kurulu üyeliği yaptı.  2014 yılında kurucusu olduğu Esnaf ve Sanatkarlar kredi ve kefalet Kooperatifinin kurucu başkanı olarak göreve devam etmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir