Balıkesir’de kadınlar satranç şampiyonası başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından düzenlenen “2022 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası”, Arzum Elektrikli Ev Aletleri A.Ş’nin sponsorluğunda Ayvalık Balıkesir VE Hotels’de başladı.

BALIKESİR (İGFA) –  Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından düzenlenen “2022 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası”’nda ülkenin dört bir yanından 85 usta kadın satranç sporcusu mücadele veriyor.

Şampiyonanın açılışı TSF Başkanı Gülkız Tulay’ın ev sahipliğinde  Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Aracıoğlu ile sporcu ve velilerin katılımıyla yapıldı.

Kadınlar kategorisinin en prestijli müsabakalarının başında yer alan Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası; 81 ilde binlerce kadın satranç sporcusunun aylarca süren mücadelelerinin ardından, her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içine alan haftada düzenlendiğine dikkati çeken TSF Başkanı Gülkız Tulay, 2022 yılı şampiyonunun belli olacağı 9 turluk zorlu mücadelede başarılı olan ve dereceye giren sporculara Arzum tarafından maddi ödüller, çeşitli hediyeler verileceğini kaydederek, Türkiye şampiyonu 15 bin TL, gümüş madalya kazanan sporcu 10 bin TL, bronz madalya kazanan sporcu ise 7 bin 500 TL’lik ödülün sahibi olacağı Şampiyonada sporculara konaklama desteğinin de verişleceğini açıkladı.

Satranç sporunun federasyon gayretleri ile son dönemde her vatandaşa dokunan etkinlik ve projelerle ülkemizin en popüler sporları arasında yer aldığını belirten Tulay, “Bugün 358 bin lisanslı kadın sporcumuzun yanında, kadın hakem sayımızı 2 bin 600’e, kadın antrenör sayımızı 25 bine, kadın il temsilci sayısını 8’e ve gururla söylemek isterim ki Yönetim Kurulunda kadın üye sayımızı 6’ya kadar yükselttik. Satrançta kadınlarımızın ağırlığını her yıl arttırmayı başardık” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir