Bakan Özer: LGS sınavlarında değişiklik olmayacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı bir canlı yayında 5 Haziran’da yapılacak LGS’de 2021 yılına göre hiçbir değişiklik olmayacağını söyledi.

ANKARA (İGFA) – Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ülke TV canlı yayınına konuk oldu. Bakan Özer, “Genç Vizyon” programında, eğitim gündemine ilişkin açıklamalarda bulunarak, soruları cevapladı.

Bakan Özer, canlı yayında eğitim gündemini değerlendirdi.

5 Haziran’da yapılacak LGS ile ilgili hiçbir değişiklik olmayacağını açıklayan Bakan Özer, “Sınav geçen yıl nasıl oldu, hangi çerçevede yapıldıysa bu yıl da öyle yapılacak. Öğrencilerimiz ve velilerimiz müsterih olsun. Geçen yılki sınavdan sonra aldığımız ölçme değerlendirme verilerine göre bu sınavı değerlendirip gerçekleştireceğiz” dedi.

Öğretmenlerin aşılanma oranlarının yüksekliğinden dolayı meslektaşlarına da teşekkür eden Bakan Özer, “Sağlık Bakanlığımız yeni tedbirler, yeni kurallar belirleyerek önümüzdeki süreci yeniden programladı, planladı. Bu doğrultuda yüz yüze eğitime kararlılıkla devam edeceğiz” dedi. 

Uluslararası PISA ve TIMSS gibi öğrenci başarı araştırmalarındaki sonuçların Türkiye’deki eğitimin sisteminin, ölçeği büyümesine rağmen sürekli iyileştiğini gösterdiğini ifade eden Bakan Özer, eğitimde daha iyi olabileceklerini kaydetti.

Bakan Özer, programda öğretmen atamaları ile okullaşma oranları hakkında da açıklamalarda bulundu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir