Bakan Özer: İstanbul’un eğitimine 8,9 milyar lira

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitimdeki yatırımları artırma noktasında en fazla yatırım yapılan ilin İstanbul olduğunu belirterek, 2022 yılında İstanbul’a 8,9 milyar liralık eğitim yatırımı yapılacağını açıkladı.

İSTANBUL (İGFA) – Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Süleymanşah Anadolu Lisesinin Açılış Programı’nda yaptığı konuşmada ülkelerin en değerli sermayesinin beşeri sermayesi olduğunu belirterek Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde son 19 yılda 81 il ve tüm ilçelerde çok ciddi bir eğitim seferberliğine şahit olduğunu söyledi.

Eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranlarını artırmak ve gençlerin okullarla buluşmasını güçlendirmek için devasa yatırımlar yapıldığını hatırlatan Bakan Özer, derslik sayılarının 200-300 binli rakamlardan bugün itibarıyla 609 bini devlet okullarında olmak üzere 855 binlere ulaştığını ifade etti.

Bir taraftan öğrencilerin eğitimin tüm kademelerindeki okullaşma oranları artarken aynı zamanda derslik başına düşen öğrenci sayısı ile öğretmen başına düşen öğretmen sayısının da OECD ortalamalarına ulaştığını aktaran Bakan Özer, “2000’li yıllarda ortaöğretim kurumlarındaki okullaşma oranları yüzde 44’ken, bugün yüzde 90’a ulaştı. Yükseköğretimdeki net okullaşma oranları, 2000’li yılarda yüzde 14’ler seviyesinden bugün yüzde 45’ler seviyesine geldi. 2000’li yıllarda eğitim sistemimizde 500 bin civarında öğretmen varken bugün 1,2 milyon öğretmenden bahsediyoruz” dedi.

Eğitimin tüm kademlerinde OECD ülkelerinin 1950’li yıllarda ulaştığı hedeflere Türkiye’nin 70 yıl gecikmeyle vardığını anlatan Bakan Özer, Cumhurbaşkanı gibi bir liderin, liderliği olmasaydı bu yatırımların yapılması mümkün olmadığını kaydetti. 

İstanbul’daki eğitim yatırımlarına dikkati çeken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitimdeki yatırımları artırma noktasında en fazla yatırımın yapıldığı ilin İstanbul olduğunu söyledi. “2022 yılında İstanbul’umuza 8.9 milyar liralık eğitim yatırımı yapacağız” diyen Bakan Özer, “Bakanlığın en büyük bütçesini İstanbul’a ayırdık. Sadece eğitim binalarında değil, öğretmen atamalarında da İstanbul’u merkeze aldık. Son iki atamada en büyük payı İstanbul’a verdik. 31 Ocak 2022 tarihindeki 15 bin öğretmenimizin yüzde 50’sini yani 7.500’ünü İstanbul’a verdik. Bu yatırımlarımız devam edecek. İstanbul’umuz çok daha nitelikli eğitim binalarına, çok daha nitelikli eğitime kavuşacak” diye konuştu.

Bakan Özer konuşması ardından beraberindekilerle kurdele keserek okulun açılışını gerçekleştirdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir