Bakan Koca duyurdu… Sağlık Bakanlığı’na 20 personel alınacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığınca verilen atama izniyle, 10 bin sözleşmeli sağlık personeli ve 10 bin süreli işçi alımı daha yapılacağını açıkladı.

ANKARA (İGFA) – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sözleşmeli sağık personeli ile süreli işçilere yönelik 20 bin personel alımıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 10 bin sağlık personeli alım sürecini başlattıklarını kaydeden Bakan Koca, branş dağılımlarını da içeren bilgilerin, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM’ye gönderildiğini belirterek, alım yapılacak unvanları açıkladı.

5 bin 175 hemşire, 800 Ebe ve 3 bin 293 Sağlık Teknisyeni/ Sağlık Teknikeri olmak üzere Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi alınacağını duyuran Bakan Koca, ayrıca temizlik hizmetleri, koruma ve güvenlik hizmetleri, bakım ve onarım hizmetleri, şoförlük hizmetleri ve klinik destek elemanı olarak diğer hizmetlerde görev yapmak üzere toplam 10 bin sürekli işçi alımı yapılacağını söyledi.

Sürekli işçi alımı başvurularının 15 Mart ile 21 Mart tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu’nun “http://esube.iskur.gov.tr” adresi üzerinden yapılabileceğini ifade eden Bakan Koca, 20 bin atamanın sağlık camiasına hayırlı olması temennisinde bulundu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir