Bakan Akar, Kırgızistanlı mevkidaşını ağırladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye ve Kırgızistan arasındaki Askeri ve Askeri Teknik İşbirliğine İlişkin Faaliyetlere Yönelik Yol Haritası’na imza atan Bakanlar Akar ve Bekbolotov ortak basın toplantısı düzenledi.

ANKARA (İGFA) – Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmi davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Kırgızistan Savunma Bakanı Tümgeneral Baktibek Bekbolotov’u Millî Savunma Bakanlığı’nda askerî törenle karşıladı.

Tören Mangasını selamlamasının ardından Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Bekbolotov ile Bakan Akar önce baş başa görüştü ardından heyetler arası görüşmelere başkanlık etti.

Kırgız mevkidaşını Millî Savunma Bakanlığında ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başlayan Bakan Akar, “Son derece samimi, yapıcı, kapsamlı ve faydalı bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmelerde ikili ilişkilerimizi ve bölgesel konuları ayrıntılı bir şekilde görüşme fırsatı bulduk.” dedi.

Türkiye ve Kırgızistan arasındaki ortak değerlere, kültüre ve geçmişe dikkati çeken Bakan Akar, güçlü Kırgızistan Silahlı Kuvvetlerinin yüksek teknolojiye sahip savunma sanayi tarafından desteklenmesine yönelik de katkı vermeye hazır olduklarını söyledi. İki ülke arasında savunma sanayi alanında iş birliğinin geliştirilmesinin önemine vurgu yapan Akar, FETÖ ile mücadeleye de değinerek, “Sayın Bakan’a, değerli kardeşime de ifade ettik, gerekli girişimlerde bulunmak suretiyle gerekli tedbirleri alacaklar” dedi.

KIRGIZİSTAN SAVUNMA BAKANI BAKTİBEK BEKBOLOTOV 

Kırgızistan Savunma Bakanı Tümgeneral Baktibek Bekbolotov ise, Bakan Akar ile iki ülke arasında 5 senelik stratejik plana yönelik savunma ve güvenlik konularındaki yol haritasına imza attıklarını ifade ederek, ülkeler arasındaki savunma ve güvenlik alanlarındaki iş birliğini daha da geliştirme konusunda mutabık kaldıklarını aktardı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir