İzmirli Lara’nın Göbeklitepe resmine Japonya’dan ödül

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Göbeklitepe’yi anlattığı resimle 21’inci Kanagawa Çocuk Resim Yarışması’ndan ödül kazanan 10 yaşındaki Lara Turan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti.

İZMİR (İGFA)- Japonya 21’inci Kanagawa Çocuk Resim Yarışması’nda, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Göbeklitepe’yi anlattığı resimle Kanagawa ödülüne layık görülen İzmirli Lara Turan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti.
Göbeklitepe’nin eski ve yeni halini çizdiği ödüllü resminin bir kopyasını Başkan Tunç Soyer’e hediye eden dördüncü sınıf öğrencisi Lara, 56 farklı ülkeden 8 bin 62 eserin katıldığı yarışmada Türkiye’den ödül kazanan tek isim oldu.
GÖBEKLİTEPE’Yİ HİÇ GÖRMEDİ
Ziyarette Lara’ya anne Ecehan Turan ve babası Polat Turan eşlik etti. Hiç görmediği Göbeklitepe’yi çizmek istediğini ve bunun için de internetten araştırma yaptığını söyleyen Lara, “Resimde tarihi alanın eski hali ile şu anda arkeologların ortaya çıkardığı halini anlatmak istedim. Göbeklitepe’yi merak ediyordum” dedi.  Başkan Soyer ise Lara’yı tebrik ederek, boya seti hediye etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir