Aksaray’da yeni pazaryerleri çok amaçlı kullanılabilecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aksaray Belediyesi, vatandaşların ve pazar esnafın talepleri doğrultusunda çalışmalarını başlattığı pazaryerlerini çok amaçlı olarak halkın istifadesine sunmak için yoğun gayret sarf ediyor.

AKSARAY (İGFA) – Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in göreve gelmesi ile birlikte Pazar yerleri ile ilgili ilk çalışma TOKİ bölgesi olarak adlandırılan bölgede başlatıldı. Vatandaşların pazar ihtiyacını ve diğer sosyal faaliyetlerini yapabilecekleri alan kazandırmak için başlatılan çalışmalarda Cumhuriyet ve Yunus Emre Mahallesi sakinlerinin kullanabileceği pazar yerinin çok amaçlı olarak kullanıma sunulması hedeflendi.

İçerisinde belediye hizmetlerinin verileceği; vezneler, zabıta noktaları, vatandaşların sportif faaliyetler yapabileceği; basketbol ve voleybol sahaları pazarın kurulmadığı günlerde vatandaşların hizmetinde olacak pazaryerinde ayrıca sakinler, pazarın kurulmadığı günlerde bu alanlarda düğün nişan gibi toplu organizasyonlarını da yapabilecekler. 

Aksaray Belediyesi’nin pazar yerleri konusundaki bir diğer çalışması ise Hacılar Harmanı ve Selçuklu Mahallesi sınırları içinde kalan bölgede yeni bir Perşembe Pazarı oldu. Yeni Perşembe pazarı için geçtiğimiz sezonda başlatılan çalışmalarda sona yaklaşıldı. Belediye yetkilileri tarafından edinilen bilgilere göre, yeni Perşembe pazarının alt yapı çalışmaları ve sıcak asfalt serim çalışmaları tamamlandığı, tezgahların kurulacağı yerlerin belirlendiği öğrenildi.

Öte yandan ziyaretlerde pazar esnafları ve mahalle sakinlerinin Kurtuluş pazarının yenilenmesini taleplerini de dikkate alan Aksaray Belediyesi, pazar alanının en ideal şekilde kullanımı için çalışma başlattı. Yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte vatandaşlar ve esnaflar iklim koşullarından etkilenmeden pazar ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kaydedildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir