Aksaray’da 20 dönümlük lavanta bahçesinde mevsimlik bakım

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aksaray Belediyesi’nin şehirde yetiştirilebilecek alternatif ürün oluşturmak ve vatandaşlara hoş vakit geçirebilecekleri alanlar sunmak amacıyla kurduğu lavanta bahçesinde ilkbaharın gelişi ile birlikte bakım çalışmaları başlatıldı.

AKSARAY (İGFA) – Mülkiyeti Aksaray Belediyesi’ne ait 20 dönümlük arazide geçtiğimiz sezonda 18 bin lavanta fidesini toprakla buluşturan belediye ekipleri, fidelerin gür bir şekilde yeşermesi için çapalama ve gübreleme işlemlerini gerçekleştirdi. 

Gelişim ve hasat evrelerinin Aksaray Belediyesi ekipleri tarafından takip edildiği bahçelerde verimli sonuç alınması durumunda Aksaray’daki üreticiler bu alana teşvik edilmesi planlandı. Tıp ve kozmetik sektöründe ciddi bir pazara sahip olduğu için üreticilere alternatif ürün sunan Aksaray Belediyesi, bakımını yaptıkları lavanta bahçesinde önümüzdeki günlerde fidelerin su ihtiyacını karşılayacak sulama sistemlerinin de kurulacağını kaydetti.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, şehrin potansiyellerini ortaya çıkartmak adına toprakla buluşturdukları alternatif bitkinin mevsim şartlarına göre bahçemizde bakım çalışmalarını yaptıklarını belirterek, “Lavanta bahçesinde diktiğimiz fideler yetiştiğinde vatandaşlarımızın güzel vakit geçirebileceği bir mekân haline gelecek elde edilen ürünler belediyemize ek gelir getirmiş olacak. Burada yetiştireceğimiz bitkilerden ekonomik açıdan verim almamız durumunda, yöre üreticisine de alternatif bir ürün sunmuş olacağız” diye konuştu.  


 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir