Akıllı seyahat süreleri azalıyor, trafik güvenliği artıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’nin tüm ulaşım alt yapısının, Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) stratejileri ile daha dinamik, güvenli ve çevreci bir yapıyla uyum içerisinde yönetilmeye hazır olduğunu söyledi.

ANKARA (İGFA) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, SUMMITS 3. Uluslararası AUS Zirvesi’nin açılışında konuştu.

“Ekonomik kalkınmanın hızlandırıcı unsuru olan ulaştırma ve haberleşme hizmetlerine yapılan yatırımlar, toplumsal refaha ulaşabilmek için önemli kilometre taşları olduğuna dikkati çeken Bakan Karaismailoğlu, “Akıllı Ulaşım Sistemleri ise eğitim, sağlık, sanayi, enerji, inşaat, bilişim yazılımı, haberleşme ve otomotiv gibi dev sektörlerin etkileşimiyle gelişen büyük bir yapıdır. O nedenle biz de ulaştırma ve haberleşme alanlarındaki küresel gelişmeleri yakından takip ederek, Türkiye’yi çağın ötesindeki yeniliklerle buluşturma gayretindeyiz. Özellikle son 20 yılda, ülkemizdeki ulaşım ve iletişim sektörlerinin yeni rotalarını çizdik ve küresel trendleri ele aldık.  ‘Lojistik-Mobilite-Dijitalleşme’ başlıkları altında geleceğe dönük büyüme potansiyelleri ve bu alanlara yönelik doğru strateji ve politikalar ile gerçekçi hedefler belirledik. Projelerimizi, gelişim alanlarımızı bu trendleri dikkate alarak, Ulaştırma ve Lojistik Master Planı çerçevesinde geliştirdik”” dedi.

“Ulaşımda aklın yolu” dediklerini, AUS’u, bugünün ve geleceğin ihtiyaçları çerçevesinde “Yeni Türkiye’ye” kazandırdıklarını dile getiren Karaismailoğlu, ““Ülkemizin deniz ve boğazlarındaki seyir emniyetini, bilişim ve yeni nesil iletişim sistemleri ile geliştiriyoruz. Uzay Vatan’daki varlığımızı güçlendirmek için uydu ve uzay çalışmalarımıza hız verdik. 2021 yılında Türksat5A ve Türksat5B haberleşme uydularımızı uzaya gönderdik. Yerli ve milli haberleşme uydumuz Türksat 6A’yı Cumhuriyet’imizin 100. yılında uzaya göndereceğiz. Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği 5G sistemi ile nesneler ve sistemlerin iletişimi kat be kat artış gösterecek. Türkiye’nin dijital dönüşümünü başlattığımız e-Devlet Kapısı için ‘Devletin kısa yolu’ nu oluşturduk. Dijital dönüşümle birlikte devlet işlerinin vatandaşlarımız için hızlı, konforlu hâle gelmesi, döneminin ötesinde bir vizyonun karşılığı oldu”” diye konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir