Adıyaman’da eğitime 1 gün ara verildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haberin galerisi için tıklayın!

Kabuğunun ince ve doluluk oranının fazla olması sebebiyle tüketiciden yoğun talep gören Chandler cinsi cevizler, modern tarım araçları ve teknikleri kullanılarak bu yıl yaklaşık yarım ton gelir bekleniyor. Hasat edilen cevizler Kâhta OSB’deki aynı firmaya ait tesislerde işlenerek paketlenip satışa hazır hale getiriliyor. 

Vali Mahmut Çuhadar, Kahta ilçesine bağlı Ortaca Köyü Kubilay Mezrasında 2 bin dönüm arazi üzerine 25 bin adet ceviz ağacı dikerek Türkiye’nin en büyük kapama bahçesini oluşturan Ziya Kubilay’a ait ceviz bahçesini gezerek ceviz işleme tesisini ziyaret etti. 

Ziyarette Vali Çuhadar’a İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, Kahta Kaymakamı Abdil Koç, Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas ile Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık eşlik etti. 

2 bin dönümlük tek parçadan oluşan ceviz bahçesinde gerçekleşen hasat çalışmaları esnasında bahçe sahibi Ziya Kubilay, Vali Mahmut Çuhadar’a ve beraberindeki heyete ceviz üretimi hakkında gerekli bilgiler verdi.

Kubilay ailesine hayırlı ve bereketli kazançlar dileyen Vali Mahmut Çuhadar, Adıyaman’ın bereketli topraklarının ceviz üretimine çok elverişli olduğunu belirtti. Vali Çuhadar, Ortaca Köyü Kubilay Mezrasında 2 bin dönüm ceviz ekili alanın İl Özel İdaresi desteği ile 10 bin dönüme çıkarılması ve buraya da Ceviz Vadisi isminin verilmesi için Kahta Kaymakamı Abdil Koça’a talimat verdi. 

Vali Mahmut Çuhadar, Türkiye’nin milli ekonomisine ve katkı sağlayan Kubilay kardeşlere ait ceviz bahçesini gezdikten sonra Kahta OSB’ye geçerek aynı firmaya ait ceviz işleme tesisinde incelemelerde bulunarak firma yetkililerinden bilgi aldı.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir