Adalet’in dijital uygulamaları avukatların işlerini kolaylaştırıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugüne dek 169 bin kez indirilen ‘Celse’ mobil uygulaması avukatlara, 535 mahkemede e-duruşmaya katılma imkanından işlerin daha rahat takibine kadar birçok alanda kolaylık sağlıyor.

ANKARA (İGFA) – Adalet Bakanlığı’nca yargı reformu kapsamında adalet hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak amacıyla 15 Eylül 2020 tarihinde başlatılan e-duruşma uygulaması yargılamalara savunmanın katılımını zorlaştıran mesafeden kaynaklanan sorunları ortadan kaldırdı.

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü’nce geliştirilen sistem, avukatların işini kolaylaştırıp, zaman ve emekten tasarruf sağlarken, salgın sürecinde oluşabilecek yoğunlukların da önlenmesine olanak tanıdı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; e-duruşma, sistem kurulum çalışmaları tamamlanan mahkemelerle birlikte Türkiye genelinde 96 tüketici, 184 icra hukuk, 32 kadastro, 49 asliye hukuk, 36 sulh hukuk, 40 aile, 86 iş, 8 asliye ticaret ile 4 fikri ve sınai haklar hukuk mahkemesinde uygulanıyor.

AVUKATLARIN EN İYİ YARDIMCISI “CELSE”

Adalet Bakanlığı tarafından avukatlara özel olarak hazırlanan Mobil Avukat Bilgi Sistemi (Celse) de avukatlar tarafından yoğun olarak kullanılıyor. Bugüne kadar 169 bin 12 kez avukatlar tarafından indirilen Celse ile e-duruşma uygulamasına da başvuru yapılabiliyor.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün talimatıyla hazırlanan ve 5 Nisan 2018 yılında  Avukatlar Günü’nde hizmete sunulan Celse mobil uygulaması avukatların işlerini daha rahat takip etmesine olanak sağlıyor. Celse, İOS ve Android işletim sistemi bulunan mobil cihazlara dijital platformlardan ücretsiz olarak indiriliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir