AB Yeşil Mutabakatı masaya çevrim içi masaya yatırılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de dönüşümünün kurucusu taşıyan ÇEVKO Vakfı, 30. Yıl Söyleşileri projesiyle Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) iş birliğinde iklim değişikliği konusunu tüm yönleriyle yatırıyor. İlk toplantıda, AB Yeşil Mutabakatı’nın Türkiye ve türk iş dünyasının anlamı ele alındı.

İSTANBUL (İGFA) – ÇEVKO Vakfı, 30. Yıl Söyleşileri projesiyle Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) iş birliğinde iklim değişikliği konusunu tüm yönleriyle masaya yatırıyor. Sürdürülebilirlik konusunda öncü çalışmalar gerçekleştiren 12 sanayi kuruluşunu bir ayara getiren ÇEVKO Vakfı İklim Değişiklikleri ve Sürdürülebilirlik Çalışma Grubu’nun, EGD Küresel Isınma Kurultayı Komitesi iş birliğiyle hazırlandı ve dijital ortamda söyleşiler, 2021 yılı boyunca sürecek. AB Yeşil Mutabakatı’nın Türkiye ve Türk iş dünyasının anlamı ele alındı. 

Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak’ın moderatörlüğünde, ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer’in de katılımı ile düzenlenen “ÇEVKO Vakfı 30. Yıl Söyleşileri: Yeşil Mutabakat Ne Anlama Geliyor” konulu çevrimiçi toplantının konuğu, Hedefler İçin İş Dünyası Platformu Yönetim Kurulu Şükrü Ünlütürk oldu. Yeşil Mutabakat hakkında genel bilgiler veren Şükrü Ünlütürk, konuşmasında iş dünyası için en yakın tehlike ne, ne yapmalı, nasıl önlem almalı yeni sanayi istihdamında etkileri gibi başlıkları ele aldı. Katılımların soru ve yorumları ile devam eden çevrimiçi toplantıda gelecek programlar da şöyle belirlendi. 

Dijital ortamda gerçekleştirilecek ÇEVKO Vakfı 30. Yıl Söyleşilerinin programında; 
28 Haziran 2021: Yerel Yönetimlerin İklim Değişikliğine Bakışı
23 Ağustos 2021: İklim Değişikliği ile Mücadelede Ülkemizdeki Durum ve Sürdürülebilirlik Çözümleri
25 Ekim 2021: İklim Krizine Karşı Tüketicilerin Sorumluluğu
27 Aralık 2021: Türkiye’de Öncü Sanayi Kuruluşlarının İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Çalışmaları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir